RUSI ZABRANILI ULAZAK U ZEMLJU OVOM PREDSEDNIKU: Zabrana važi za još 500 državljana SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 20:12

RUSI ZABRANILI ULAZAK U ZEMLJU OVOM PREDSEDNIKU: Zabrana važi za još 500 državljana SAD

Rusko ministarstvo spoljnjih poslova zabranilo ulazak u državu bivšem američkom predsedniku.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je bivši predsednik SAD Barak Obama među 500 američkih državljana kojima će biti zabranjen ulazak u Rusiju, kao odgovor na najnoviji paket sankcija koje je najavio Vašington.

U saopštenju ministarstvo je navelo i da je Rusija odbila najnoviji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zahtev SAD za konzularni pristup pritvorenom novinaru Evanu Gerškoviču, koji je optužen za špijunažu, prenosi agencija RIA Novosti.

SAD i njihovi partneri danas su objavili da su uvedene nove sankcije usmere protiv Rusije zbog rata u Ukrajini, na taj način intenzivirajući najstroži korpus sankcija ikada sprovedenih.

Prema novom paketu sankcija, ciljani su mehanizmi i pojednici koji pomažu Rusiji da izbegnu sankcije, potom budući prihodi od energenata i vojno-industrijskih lanaca snabdevanja, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija zabranila ulazak za 500 državljana SAD: Na spisku i bivši predsednik Barak Obama

Izvor: 24sedam.rs, 19.Maj.2023

U saopštenju ministarstvo je navelo i da je Rusija odbila najnoviji zahtev SAD za konzularni pristup pritvorenom novinaru Evanu Gerškoviču

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.