Protesti u Americi posle odluke da policajac neće biti optužen za ubistvo dečaka

Izvor: Prva.rs, 25.Nov.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Americi posle odluke da policajac neće biti optužen za ubistvo dečaka

Posle objavljivanja da Vilson neće biti optužen demonstranti u Fergusonu su izašli na ulice, gde su razbijali policijska vozila, zapalili desetak radnji, a komandant policije okruga Sent Luis Džon Belmar tvrdi da je "lično čuo najmanje 150 pucnja" tokom noći.

Policija, kako kaže, nije ispalila nijedan hitac, prenosi CNN (Si-En-En).
Prema njegovim rečima, noćašnji protesti bili su "verovatno mnogo gori" od onih koji su usledili nakon ubistva Brauna 9. avgusta, a policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je tokom noći privela 29 osoba.
Predsednik SAD Barak Obama pozvao je na mir i razumevanje, apelujući i na stanovnike i na policajce da budu uzdržani.
"Mi smo nacija izgrađena na vladavini zakona i zato treba da prihvatimo da je ovo bila odluka velike porote", izjavio je Obama.

On je rekao da je razumljivo da će neki Amerikanci biti "veoma razočarani, pa čak i gnevni", ali je ponovio apel roditelja ubijenog tinejdžera da protesti treba da budu mirni.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.