Posle Metjua stiže Nikol, Bermudi na udaru

Izvor: B92, 06.Okt.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle "Metjua" stiže "Nikol", Bermudi na udaru

Majami -- Tropska oluja Nikol ojačala je i transformisala se u uragan, saopštio je Centar za informisanje o uraganima (NHC), preciziravši da će pogoditi obale Bermuda.

Nikol dostiže brzinu od 130 kilometara na sat i mogao bi se još pojačati u naredna 24 sata, ali u ovom stadijumu još ne zahteva proglašavanje uzbune, prenosi AFP.

Nalazi se istočno od razornog uragana Metju koji je opustošio nekoliko zemalja na Karibima i uputio se prema Floridi, naveo je AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Američki predsednik Barak Obama ranije tokom dana je proglasio vanredno stanje na Floridi kojoj se približava uragan Metju, saopštila je Bela kuća.

Ovo omogućava da Ministarstvo za nacionalnu bezbednost i Federalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama koordiniraju akcije pomoći i spasavanja usled posledica uragana kategorije 4, prenosi Rojters.

Vlasti američkih država Floride i Džordžije naredile su evakuaciju najmanje dva miliona ljudi zbog opasnosti od nadolazećeg uragana Metju koji je protutnjao Karibima, gde je usmrtio 140 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle "Metjua" preti još jedan uragan

Izvor: Blic, 07.Okt.2016, 00:45

Tropska oluja "Nikol" ojačala je i transformisala se u uragan, saopštio je Centar za informisanje o uraganima (NHC), preciziravši da će pogoditi obale Bermuda...Hurricane Matthew and his girlfriend Nicole. pic.twitter.com/d3tEGwGJbu.."Nikol" dostiže brzinu od 130 kilometara na sat i mogao bi se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.