Partneri u ratu za mir

Izvor: Glas javnosti, 06.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partneri u ratu za mir

BERLIN - Predsednik SAD Barak Obama i savezna kancelarka Angela Merkel dogovorili su se juče u Drezdenu o „tesnoj saradnji“ u cilju savladavanja posledica svetske privredne i finansijske krize, kao i nastojanjima da se postigne trajan mir na Bliskom istoku. - Nemačka je blizak prijatelj i odlučujući partner SAD. Na obe strane Atlantika smo videli da ima napretka u savladavanju krize, ali mora još mnogo da se uradi. Redovno ćemo se usaglašavanja u vezi sa regulacijom finansijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sistema - rekao je Obama.

Povodom Bliskog istoka, koji je Obama posetio krajem nedelje da bi pozvao muslimanski svet na pomirenje sa SAD, u Drezdenu je poručio da „nema iluzija o tome koliko će biti teško iznalaženje mirovnog rešenja za Bliski istok“.

Barak Husein je Nemac

U Bezighajmu, severno od Štutgarta je u crkvenim knjigama iz 18. veka, pronađen izvesni Johan Konrad Velfin, koji se iselio u Ameriku i od koga navodno vuče korene An Dunham, majka sadašnjeg američkog predsednika - prenosi nemačka štampa.

Udvaranje Jevrejima

Obama je u pratnji Merkelove obišao Bogorodičinu crkvu u Drezdenu i bivši koncentracioni logor Buhenvald, čijem je oslobođenju doprineo i Barakov deda po majci. Prema tumačenju vladinih krugova u Berlinu, predsednik SAD posle obraćanja muslimanskom svetu u četvrtak u Kairu, želi da posetom Buhenvaldu iskaže i privrženost SAD Jevrejima.

Agencije

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.