Ostavka šefa kabineta Bele kuće

Izvor: RTS, 10.Jan.2012, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka šefa kabineta Bele kuće

Američki predsednik Barak Obama potvrdio ostavku šefa njegovog kabineta Vilijama Dejlija, samo godinu dana pošto je postavljen na jedno od najvažnijih funkcija u američkom političkom sistemu.

Samo godinu dana pošto je postavljen na jedno od najvažnijih funkcija u američkom političkom sistemu, američki predsednik Barak Obama potvrdio je Vilijama Dejlija na mesto šefa kabineta Bele kuće. 

Zbog prebacivanja obaveza sa šefa kabineta na višeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pomoćnika predsednika SAD Pita Rouza, obaveze Dejlija su bile znatno smanjene, ali niko nije očekivao da će dati ostavku pre predsedničkih izbora koji će biti održani u novembru.

Dejlija, koji se vraća u Čikago gde je njegova porodica politička dinastija, zameniće sadašnji direktor budžeta Bele kuće Džek Lu, naveo je AP.

Na mesto šefa kabineta Dejli je došao kako bi poboljšao odnose između Bele kuće i poslovne zajednice kao i sa predstavnicima republikanaca.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.