Obama želi nov početak u odnosima  SAD i muslimana

Izvor: Blic, Beta, Tanjug, 05.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama želi nov početak u odnosima SAD i muslimana

Američki predsednik Barak Obama izjavio je juče u Kairu da se ciklus podozrenja i neslaganja između SAD i muslimanskog sveta mora prekinuti.

Američki predsednik je rekao da obe strane treba da čine „trajni napor kako bi se međusobno uvažavale i kako bi potražile osnovu za međusobno razumevanje".

Na kraju govora na kairskom Univerzitetu doživeo je burne ovacije.

„Došao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam ovde da potražim novi početak između SAD i muslimana širom sveta; početak koji će biti zasnovan na uzajamnom poštovanju", rekao je Obama i dodao da je svestan „da jedan govor ne može iskoreniti godine nepoverenja".

Američki predsednik je citirao i Kuran: „Neka ti je bog na pameti i uvek govori istinu." Takođe je kazao i na značaj činjenice da je Afro-Amerikanac, po imenu Barak Husein Obama postao američki predsednik, ali je naglasio da njegova životna priča nije „tako jedinstvena".

„San o tome da svakome bude pružena prilika nije se još ostvario za sve Amerikance, ali obećanje ostvarenja sna postoji za sve one koji dođu do naših obala - a to uključuje i blizu sedam miliona američkih muslimana."

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.