Obama zadržava vojnike u Avganistanu i posle 2017.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama zadržava vojnike u Avganistanu i posle 2017.

Američki predsednik Barak Obama zadržaće 5.500 američkih vojnika u Avganistanu kada bude napuštao kancelariju 2017. godine, javio je AP pozivajući se na neimenove izvore administracije SAD.

Obama je prvobitno planirao da se iz Avganistana povuče glavnina američkih vojnika i da do kraja 2016. godine u toj zemlji ostane samo mali broj koji bi bio smešten u američkoj ambasadi.

Kraj 2016. godine poklapa se sa poslednjim sedmicama Obame na mestu predsednika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Vojni lideri, međutim, već mesecima govore da je Avganistanu potrebna dodatna podrška od SAD kako bi suzbili ponovnu pobunu talibana i sačuvali ono što su postigli u poslednjih 14 godina, navodi američka agencija.

Promenu svog stava, Obama bi, kako se očekuje, trebalo da najavi kasnije danas iz Bele kuće, preneo je AP. parlamenta.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama zadržava vojnike u Avganistanu i posle 2017.

Izvor: Blic, 15.Okt.2015

Američki predsednik Barak Obama zadržaće 5.500 američkih vojnika u Avganistanu kada bude napuštao kancelariju 2017. godine, javio je AP pozivajući se na neimenove izvore administracije SAD...Obama je prvobitno planirao da se iz Avganistana povuče glavnina američkih vojnika i da do kraja 2016....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.