Obama u ponedeljak kreće u oproštajnu posetu

Izvor: B92, 11.Nov.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama u ponedeljak kreće u oproštajnu posetu

Vašington -- Odlazeći američki predsednik Barak Obama započeće u ponedeljak poslednju zvaničnu posetu inostranstvu. Tokom šest dana boraviće u Grčkoj, Nemačkoj i Peruu.

Obamino putovanje najavljeno je kao oproštajna turneja, ali i prilika da se pojača podrška sporazumima o iranskom nuklearnom programu, trgovini i klimatskim promenama.

Zamenik američkog savetnika za nacionalnu bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ben Rouds je rekao da Obama očekuje da se suoči s pitanjima o eventualnom uticaju izborne pobede Donalda Trampa na te sporazume.

Tramp je ranije obećao da će ponovo pregovarati o sporazumima ili se povući iz tih dogovora.

Kako je najavljeno, on će u Grčkoj, između ostalog govoriti o globalizaciji i sastati se sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Obama će se u Nemačkoj sastati sa kancelarkom Angelom Merkel i grupom evropskih lidera, dok će u Peruu prisustvovati ekonomskom samitu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obama na oproštajnoj turneji sa liderima EU i Kine

Izvor: Blic, 11.Nov.2016

Američki predsednik Barak Obama kreće u ponedeljak na oproštajnu turneju tokom koje će razgovarati sa ključnim saveznicima SAD u Evropi, kao i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, saopštila je danas Bela kuća...Kako navodi AP, u središtu razgovora Obame i američkih partnera biće izbor Donalda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.