Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama stigao u Pariz

PARIZ - Predsednik SAD Barak Obama je večeras doputovao u Francusku gde će u subotu prisustvovati ceremoniji povodom 65. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji u Drugom svetskom ratu, prenele su agencije.

Predsednički avion sleteo je na pariski aerodrom Orli u 21.30. Obama će prenoćiti u zgradi Ambasade SAD u Parizu.

Obamina supruga Mišel i njihove dve ćerke su u Pariz doputovale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugim avionom.

Obama je stigao iz Nemačke gde je posetio Drezden, grad koji je sravnjen sa zemljom u anglo-američkom bombardovanju u februaru 1945. godine kada je poginulo 35.000 ljudi, a posetio je i koncentracioni logor Buhenvald.

Obama će održati govor na Američkom groblju na glavnoj od oko 450 manifestacija koje se u subotu održavaju širom Normandije, povodom godišnjice iskrcavanja 1944. godine.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.