Izvor: BanjalukaLive.com, 04.Apr.2013, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama se odrekao 5 odsto plate

Predsjednik SAD Barak Obama odlučio je da se odrekne pet odsto svoje plate u znak solidarnosti sa radnicima administracije koji su morali da idu na neplaćeni godišnji odmor zbog velikih mjera štednje, koje su stupile na snagu prošlog mjeseca. "Ova odluka predsjednika, koja je njegova inicijativa, stupila je na snagu 1. marta, kada stupaju na snagu i mjere štednje, i trajaće do kraja decembra", rekao je zvaničnik administracije. Obama godišnje zarađuje 400.000 dolara, podsjeća zvaničnik, dodajući da se predsjednik odlučio na smanjenje od pet odsto, što je ukupno 20.000 godišnje, jer je to slično nivou smanjenja plata Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/obama-se-odrekao-5-odsto-plate.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Obama iz solidarnosti smanjio sebi platu

Izvor: Mondo, 04.Apr.2013

Američki predsednik Barak Obama smanjio je sebi platu za pet odsto i tako se solidarisao sa zaposlenim u administraciji koji su morali da idu na neplaćeni godišnji odmor zbog uvođenja mera štednje...Bela kuća je saopštila da je odluka stupila na snagu 1. marta, kada i mere štednje, a trajaće...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.