Obama razgovarao sa Merkelovom

Izvor: B92, 08.Jan.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama razgovarao sa Merkelovom

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama je danas telefonom pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel kako bi joj poželeo brz oporavak od povrede zadobijene na skijanju.

Obama je tom prilikom pozvao u posetu Vašingtonu Merkelovu, saopštila je Bela kuća.

U saopštenju se navodi da je Merkelovoj upućen poziv da poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prestonicu SAD "u narednih nekoliko meseci, onda kad to bude odgovaralo obema stranama", prenela je agencija AFP.

Francuska agencija ističe da ovo predstavlja pokušaj Baraka Obame da popravi odnose sa nemačkom kancelarkom nakon diplomatske krize do koje je došlo nakon otkrića da američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) prisluškuje mobilni telefon Merkelove.

Kancelarka je besno reagovala na to otkriće iz prošle godine, nakon kojeg je Obami u telefonskom razgovoru poručila da to predstavlja "povredu poverenja" između dva saveznika.

Bela kuća je kasnije saopštila da američki špijuni trenutno ne prisluškuju telefon Merkelove i da to neće činiti ni u budućnosti, ali nisu želeli da komentarišu ranije aktivnosti NSA.

U kratkom saopštenju Bele kuće o današnjem telefonskom razgovoru lidera SAD i Nemačke se, takođe, navodi da su Obama i Merkelova pričali o nastavku razgovora o trgovinskom sporazumu dve sile, kao i predstojećem samitu NATO, koji bi trebalo da se održi na proleće.

Angela Merkel je pre dva dana na skijanju u Švajcarskoj zadobila naprsnuće karlične kosti, ali se već kreće uz pomoć štaka, pa je tako danas vodila unapred planiranu prvu sednicu svoje "velike koalicije".
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama razgovarao sa Merkelovom

Izvor: Akter, 08.Jan.2014

Američki predsednik Barak Obama je danas telefonom pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel kako bi joj poželeo brz oporavak od povrede zadobijene na skijanju

Nastavak na Akter...

Obama pozvao Merkelovu u posetu Vašingtonu

Izvor: Blic, 08.Jan.2014

Američki predsednik Barak Obama je danas telefonom pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel kako bi joj poželeo brz oporavak od nedavne povrede zadobijene na skijanju, pozvavši je tom prilikom u posetu Vašingtonu, saopštila je Bela kuća. Merkelova je, kako javljaju mediji, prihvatila Obamin poziv...U...

Nastavak na Blic...

Obama pozvao Merkelovu u posetu Vašingtonu!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2014, 01:21

Poziv predstavlja pokušaj Baraka Obame da popravi odnose sa nemačkom kancelarkom nakon diplomatske krize do koje je došlo posle otkrića da američka Nacionalna bezbednosna agencija prisluškuje mobilni telefon Merkelove

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.