Obama razgovarao sa Angelom Merkel

Izvor: RTS, 23.Maj.2010, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama razgovarao sa Angelom Merkel

U telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Barak Obama izrazio zadovoljstvo zbog prihvatanja učešća nemačkog parlamenta u planu podrške evrozoni. Merkelova pozdravila finansijsku reformu u SAD.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel telefonom su razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o merama za regulisanje svetske ekonomije i podsticanje ekonomskog rasta.

Te teme su glavni razlog predstojećeg junskog sastanka "Grupe 20" u Torontu.

Obama je rekao da je zadovoljan prihvatanjem učešća nemačkog parlamenta u planu podrške evrozoni sa više stotina milijardi evra, saopšteno je iz Bele kuće.

Berlin bi trebalo sa 148 milijardi evra da doprinese mehanizmu zajmova zemljama sa najvećim dugovima u evrozoni, čiji je ukupni fond 750 milijardi evra.

Merkelova, s druge strane, pozdravlja nedavnu odluku američkog Senata da usvoji najveću finansijsku reformu u poslednjih nekoliko decenija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama i Merkel razgovarali o ekonomskoj krizi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Maj.2010

Predsednik SAD Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su telefonom sinoć, uoči predstojećeg sastanka G20 u Torontu, o merama za regulisanje svetske ekonomije i podsticanju ekonomskog rasta. Obama je u razgovoru izrazio zadovoljstvo što je nemački parlament u petak prihvatio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Obama i Merkel o regulaciji financijskog sektora i krizi u eurozoni

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Maj.2010

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su u subotu telefonom o koordinaciji mjera regulacije financijskog sektora i poticanju gospodarskog rasta, uoči predstojećeg sastanka G20 potkraj lipnja u Torontu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.