Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2014, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama proširuje misiju u Avganistanu

Američki predsjednik Barak Obama diskretno je posljednjih nedjelja odobrio smijernice Pentagona za proširenje američke misije u Avganistanu, do sada ograničene na protivterorističke akcije protiv Al Kaide, ali uskoro i protiv talibana.

Te nove smijernice Pentagona omogućavaju vazdušnu podršku avganistanskoj vojsci ukoliko to ona zatraži, izjavio je sinoć Obama i dodao da se američka misija u toj zemlji završava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << povlačenjem vojnika, ali se priprema protivteroristička misija u naredne dvije godine.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je da će nova misija biti usmjerena i protiv talibana samo u slučaju da predstavljaju direktnu prijetnju američkim snagama ili se udruže s Al Kaidom, i tada će i oni biti mete napada.

Oko 12.000 vojnika, među kojima skoro 10.000 američkih, ostaće u Avganistanu poslije primopredaje dužnosti u decembru u okviru misije koju avganistanska vojska naziva misijom "odlučne podrške".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.