Obama produžio trgovinski embargo Kube

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2009, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama produžio trgovinski embargo Kube

VAŠINGTON - Predsednik SAD Barak Obama produžio je američki trgovinski embargo Kube za jednu godinu, saopštila je danas Bela kuća.

Produženje embarga očekivalo se budući da su to radili svi američki predsednici od 1970-ih prema odredbama takozvanog "Zakona o trgovini s neprijateljem".

Obama je produžio embargo premda je poboljšanje odnosa s Kubom najavio kao jednu od stavki svoje spoljne politike.

Otkada je prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Raul Kastro preuzeo vođenje zemlje zbog bolesti dotadašnjeg lidera i njegovog brata Fidela Kastra, bilo je naznaka o otopljavanju odnosa SAD i Kube.

Bela kuća je saopštila da je Obama potpisao produženje embarga 11. septembra, ali je ono objavljeno danas, kada je zapravo isteklo prošlo produženje koje je potpisao tadašnji predsednik Džordž Buš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama produžio embargo Kube

Izvor: B92, 14.Sep.2009

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama produžio je američki trgovinski embargo Kube za jednu godinu, saopštila je Bela kuća... Produženje embarga očekivalo se budući da su to radili svi američki predsednici od 1970-ih prema odredbama takozvanog "Zakona o trgovini s neprijateljem". Obama je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.