Obama predložio novog načelnika generalštaba SAD

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama predložio novog načelnika generalštaba SAD

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama predložio je danas generala Martina Dempsija za novog načelnika Združenog štaba oružanih snaga SAD.

Za naslednika admirala Majka Malena, Obama je danas u Beloj kući rekao da je on jedan od najpoštovanijih američkih generala koji je više puta prošao testove u borbama.

Predlog za nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čelnike vojske SAD treba da odobri Senat, a Obama je izrazio nadu da će to biti urađeno na vreme.

Obama je takođe rekao da je Džejms Vinfild njegov izbor za zamenika načlenika Združenog štaba oružanih snaga SAD.

Američki predsednik je ranje odlučio da direktor obaveštajne službe CIA Leon Paneta zameni Roberta Gejtsa na čelu ministarstva odbrane, a da došadšnji komandant u Avganistanu Dejvid Petreus bude novi šef CIA.

I ova imenovanja treba da potvrdi Senat.

Povezane vesti: Smeh dobar za brak, kaže Mišel Obama

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.