Izvor: B92, 17.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama potpisao stimulativni paket

Denver -- Predsednik SAD Barak Obama potpisao plan stimulativnih mera za oporavak domaće privrede, vredan 787 milijardi dolara, koji je američki Kongres usvojio u petak.

Obama je ocenio da će to postaviti temelje za "istinsku i dugotrajnu promenu za generacije koje dolaze", kao i da će uspeh ovog plana odrediti i njegov sopstveni uspeh, preneo je Rojters.

Obama svoj potpis na najveći paket stimulativnih mera koje je do sada usvojio američki Kongres nije stavio na uobičajenoj svečanosti u Beloj kući, već prilikom posete Denveru, u saveznoj državi Kolorado, gde je u avgustu prošle godine prihvatio predsedničku nominaciju Demokratske stranke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.