Obama potpisao stimulativni paket od 787 milijardi dolara

Izvor: Blic, Tanjug, 17.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama potpisao stimulativni paket od 787 milijardi dolara

Predsednik SAD Barak Obama potpisao je danas plan stimulativnih mera za oporavak domaće privrede, vredan 787 milijardi dolara, koji je američki Kongres usvojio u petak.

Na ceremoniji potpisivanja,Obama je ocenio da će to postaviti temelje za "istinsku i dugotrajnu promenu za generacije koje dolaze",kao i da će uspeh ovog plana odrediti i njegov sopstveni uspeh,preneo je Rojters.

Obama svoj potpis na najveći paket stimulativnih mera koje je do sada usvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << američki Kongres nije stavio na uobičajenoj svečanosti u Beloj kući, već prilikom posete Denveru, u saveznoj državi Kolorado, gde je u avgustu prošle godine prihvatio predsedničku nominaciju Demokratske stranke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.