Obama položio zakletvu u Beloj kući

Izvor: B92, 20.Jan.2013, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama položio zakletvu u Beloj kući

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama danas je položio zakletvu na privatnoj ceremoniji u Beloj kući.

Obama je položio zakletvu pred predsednikom Vrhovnog suda Džonom Robertsom u Beloj kući, javio je AP.

Ovom delu ceremonije prisustvovali su samo "prva dama" Mišel Obama, njihove kćerke Saša i Malia, i novinari.

Prethodno je Obama položio venac na vojnom groblju Arlington u Vašingtonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenele su agencije.

Obama će sutra na javno svečanosti na Kapitolu položiti zakletvu i održati inauguracioni govor, čime će zvanično početi njegov drugi i poslednji mandat na čelu Sjedinjenih Američkih Država.

Milioni ljudi širom sveta pratiće sutra Obamin drugi inauguracioni govor, a u Vašingtonu će se, kako se očekuje, okupiti oko 800.000 ljudi, što je znatno manje od 1,8 miliona, koliko je u američku prestonicu privukla ceremonija njegove inauguracije 2009. godine.

Danas je i američki potpredsednik Džozef Bajden položio zakletvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obama položio zakletvu u Beloj kući

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2013

VAŠINGTON -..Američki predsednik Barak Obama danas je položio zakletvu na privatnoj ceremoniji u Beloj kući...Obama je položio zakletvu pred predsednikom Vrhovnog suda Džonom Robertsom u Beloj kući, javio je AP...Ovom delu ceremonije prisustvovali su samo "prva dama" Mišel Obama, njihove kćerke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.