Obama pohvalio Makrija kao regionalnog lidera u Južnoj Americi

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2016, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama pohvalio Makrija kao regionalnog lidera u Južnoj Americi

Američki predsednik Barak Obama razgovarao je danas u Buenos Ajresu s argentinskim kolegom Maurisijom Makrijem kojeg je označio kao regionalnog lidera u Južnoj Americi i pohvalio ekonomske reforme u zemlji, javile su svetske agencije.

Obama je rekao novinarima u istorijskoj predsedničkoj palati Ružičasta kuća da je "impresioniran brzinom sprovođenja reformi u Argentini koja se povezuje sa svetskom privredom i međunarodnom zajednicom"."Nije samo privredni svet primetio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << promene koje su u toku u Argentini. Svet posmatra. Makri je preuzeo tradicionalnu ulogu Argentine kao regionalnog lidera", rekao je američki predsednik.

Obama je danas učestovao na ceremoniji pologanja venca ispred glavne rimokatličke katedrale u Buenos Ajresu, koja je poznata po misima koje je držao kardinal Horhe Mario Begoljo pre nego što je postao papa Franja 2013. godine.

Američki predsednik je položio venac na grob Svetog Martina koji je sahranjen u katedrali, posle čega se u gradskoj skupštini obratio mladim Argentincima, kojima je rekao da je oduvek želeo da poseti Argentinu.

Analitičari su ocenili da Obama želi da pokaže da SAD i Argentina sada imaju bolje odnose od kada je Makri na čelu države nego što je to bilo za vreme levičarske predsednice Kristine Kiršner.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.