Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama podržao proteste protiv Trampa

NJUJORK - Bivši američki predsjednik Barak Obama podržao je proteste širom SAD-a kojim se građani protive diskriminaciji na osnovu vjerske pripadnosti.

Obamina izjava dolazi nakon uredbe novog američkog predsjednika Donalda Trumpa kojom se zabranjuje ulazak u SAD ljudima iz sedam većinski muslimanskih država.

Kevin Luis, Obamin portparol, kazao je da bivši predsjednik „ohrabren učešćem >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << građana u zajednicama širom države“.

To je Obamina prva izjava od napuštanja Bijele kuće.

„Građani koji koriste svoje ustavno pravo da se okupljaju, organiziraju te da njihove glasove čuju njihovi izabrani predstavnici je upravo ono što očekujemo da vidimo kada su u pitanju američke vrijednosti“, rekao je Luis.

Diskriminacija na osnovu vjere

Istakao je Obamine ranije komentare protiv zabrane ulaska u SAD muslimanima, ali je govorio samo indirektno o Trampovoj odredbi.

„Što se tiče upoređivanja spočjnopolitičkih odluka predsjednika Obame, kao što smo ranije čuli, predsjednik Obama se u osnovi ne slaže s idejom diskriminiranja na osnovu vjere“, rekao je Luis.

Veliki broj ljudi širom SAD-a protestovao je nakon Trampove odluke, pogotovo u istočnom dijelu te zemlje. Demonstranti su se okupili i ispred Bijele kuće, gdje su iskazali svoje nezadovoljstvo odlukom.

Ranije je saopšeno da će američka savezna država Vašington na saveznom sudu pokušati osporiti Trampovu uredbu.

Savezni sud u New Yorku je ranije blokirao sprovođenje Trampove naredbe.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Imam el-Karadavi o odlukama američkog predsjednika

Izvor: SandzakPress.net, 31.Jan.2017

Imam Jusuf el-Karadavi, predsjednik Svjetske unije islamske uleme reagirao je na odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa, opisavši ih kao “segregaciju i procese koji rađaju mržnju i neprijateljstvo među ljudima.” U nizu postova na svom zvaničnom Twitter profilu, imam el-Karadavi je istakao...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.