Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2015, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama podcrtao napore u borbi protiv gladi

Američki predsjednik Barak Obama danas je na kraju posjete Africi podvukao napore svoje administracije u borbi protiv gladi u svijetu obilaskom postrojenja za preradu hrane u Etiopiji.

Obama će održati govor u sjedištu Afričke unije u Adis Abebi.

Predsjednik SAD je obišao postrojenje Faffa Foods koje učestvuje u američkom programu "Nahrani budućnost" (Feed the Future).

Ta inicijativa treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << da pomogne malim poljoprivrednicima u 19 zemalja, među kojima su Etiopija i još 11 afričkih država, da prošire proizvodnju.

Obama će se kasnije danas, kao prvi aktuelni predsjednik SAD, obratiti Afričkoj uniji i time okončati petodnevnu posjetu Africi u kojoj je prvo bio u Keniji, gdje je rođen njegov otac.

I u Keniji i u Etiopiji Obama je pozvao vlade da privuku investicije, ali i izvršio pritisak da poštuju ljudska prava, među kojima su prava homoseksualaca, kao i osnovne demokratske slobode.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Obama okončao posjetu afričkom kontinentu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2015

Američki predsjednik Barack Obama napustio je poslijepodne Etiopiju, nakon što je okončao mini-turneju po kontinentu, prvim govorom jednog američkog predsjednika u sjedištu Afričke unije (AU)...U toku četiri dana Obama je imao posjete na afričkom tlu u ponedjeljak i utorak u Etiopiji, a Keniji,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.