Obama otkazao sastanak s Putinom

Izvor: B92, 07.Avg.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama otkazao sastanak s Putinom

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama odlučio je da se ne sastane odvojeno s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi tokom Samita G20 sledećeg meseca, javlja AP.

Obamino prisustvo na sastanku G20 u Sankt Peterburgu ranije je potvrđeno, ali je sastanak dvojice predsednika bio neizvestan zbog dodatnog zatezanja odnosa SAD i Rusije do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kog je dovela odluka Kremlja da odobri privremeni azil bivšem saradniku CIA Edvardu Snoudenu.

Iako proteklih dana ni Obama ni predstavnici Bele kuće nisu želeli da govore o mogućem sastanku sa Putinom u Moskvi, sada su zvaničnici iz Vašingtona potvrdili da su "planovi o njihovom odvojenom susretu otkazani".

"Postoje trenuci kada se oni (ruska vlast) vrate na onaj mentalitet iz Hladnog rata. Ono što ja stalno govorim njima, kao i njihovom predsedniku Putinu jeste da je to prošlost", rekao je Obama gostujući u emisiji čuvenog voditelja Džeja Lenoa.

Obama je takođe indirektno kritikovao Rusiju zbog odnosa prema homoseksualcima, a naveo je i da je "razočaran odlukom Kremlja da odobri azil Snoudenu".

U međuvremenu iz Rusije stiže poruka da je poziv Obami da poseti Moskvu i učestvuje u bilateralnim pregovorima s Putinom i dalje na snazi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZBOG SNOUDENA: Obama otkazao sastanak sa Putinom!

Izvor: Telegraf.rs, 07.Avg.2013

Obamino prisustvo na sastanku G20 u Sankt Peterburgu ranije je potvrđeno, ali je sastanak dvojice predsednika bio pod znakom pitanja zbog dodatnog zatezanja odnosa SAD i Rusije zbog odluke Kremlja da odobri azil Edvardu Snoudenu

Nastavak na Telegraf.rs...

Obama otkazao sastanak sa Putinom

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2013

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Barak Obama odlučio je da se ne sastane odvojeno s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi tokom Samita G20 sljedećeg mjeseca, javlja AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.