Obama naložio nove sankcije Severnoj Koreji

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama naložio nove sankcije Severnoj Koreji

Kao odgovor na nedozvoljene nuklearne i raketne probe, američki predsednik Barak Obama naložio je nove sankcije protiv Severne KOreje.
Predstavnik za štampu Bele kuće Džoš Ernest saopštio je da će nove unilateralne sankcije omogućiti SAD da primeni mere koje je jednoglasno usvojio Savet bezbednosti UN.

Severna Koreja je u januaru testirala hidrogensku bombu, a nakon toga je lansirala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << balističke rakete.
Ernest je kazao da su nove sankcije u skladu sa kontinuiranim stavom SAD o vršenju pritiska na Severnu Koreju.
Predstavnik za štampu Bele kuće je dodao da će SAD i njihovi saveznici nastaviti da nameću kaznene mere Severnoj Koreji sve dok ne ispuni svoje međunarodne obaveze.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama uveo nove sankcije Severnoj Koreji zbog nuklearnih proba

Izvor: Beta, 17.Mar.2016

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama uveo je nove sankcije Severnoj Koreji, kao odgovor na nedavne "nedozvoljene" nuklearne i balističke testove, saopštila je u sredu uveče Bela kuća.Portparol Bele kuće Džoš Ernest rekao je da će nove jednostrane mere omogućiti SAD da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.