Obama najcenjenija ličnost u SAD

Izvor: N1 televizija, 29.Dec.2016, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama najcenjenija ličnost u SAD

Barak Obama je 2016. godine proglašen za najcenjeniju ličnost u SAD, devetu godinu za redom, ispred svog naslednika, novoizabranog predsednika Donalda Trampa, saopštio je danas Institut Galup.

Odlazeći američki predsednik je najcenjenija ličnost od 2008. godine, dok je Tramp sa pet odsto popularnosti 2015. godine, sada osvojio 15 odsto glasova, a Obama je na prvom mestu sa 22 odsto.

Anketa je sprovedena u jeku tenzija između Obame i Trampa.

Obama >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je u ponedeljak rekao da bi sigurno pobedio da se kandidovao za treći predsednički mandat ali je to bilo nemoguće prema Ustavu SAD.

Tramp je u sredu optužio Obamu da ima provokatvine izjave i da predstavlja prepreku za "dobru tranziciju vlasti".

Prema anketi, posle Obame i Trampa, papa Franja je treća najcenjenija ličnost sa oko četiri odsto glasova. Slede stranački demokratski kandidat Berni Sanders (dva odsto) i evangelistički pastor Bili Grejem (jedan odsto).

Na spisku najcenjenijih žena, prva je poražena demokratska kandidatkinja na predsedničkim izborima Hilari Klinton, slede prva dama SAD Mišel Obama, nemačka kancelarka Angela Merkel, britanska kraljica Elizabeta Druga i voditeljka Opra Vinfri.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Barak Obama najcenjenija ličnost u SAD

Izvor: Beta, 29.Dec.2016

Barak Obama je 2016. godine proglašen za najcenjeniju ličnost u SAD, devetu godinu za redom, ispred svog naslednika, novoizabranog predsednika Donalda Trampa, saopštio je danas Institut Galup.Odlazeći američki predsednik je najcenjenija ličnost od 2008. godine, dok je Tramp sa pet odsto popularnosti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.