Obama i Gul o stabilizaciji u BiH

Izvor: RTS, 18.Okt.2009, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i Gul o stabilizaciji u BiH

Ameriki predsednik Barak Obama razgovarao telefonom sa turskim kolegom Abdulahom Gulom o stabilizaciji prilika u BiH, normalizaciji odnosa između Turske i Jermenije i situaciji u Avganistanu.

Kako je saopšteno iz Bele kuće, predsednik SAD Barak Obama i turski predsednik Abdulah Gul razgovarali su telefonom o stabilizaciji prilika u Bosni i Hercegovini, normalizaciji odnosa između Turske i Jermenije, kao i situaciji u Avganistanu.

Dvojica predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razmenila su mišljenja o "istorijskom napretku u normalizaciji odnosa" između Turske i Jermenije.

Obama je takođe zahvalio turskom predsedniku na doprinosu u rešavanju bezbednosnih izazova u Avganistanu.

Američki predsednik trenutno razmatra novu strategiju za Avganistan i u narednim sedmicama tek treba da donese odluku o tome da li će u tu zemlju poslati dodatne vojne snage.

Tema telefonskog razgovora bili su i pregovori turske i grčke strane na Kipru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.