Obama brani SAD i udara na Kinu

Izvor: B92, 28.Feb.2012, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama brani SAD i "udara" na Kinu

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama osniva novu službu za primenu propisa protiv, kako je rekao, nepravične trgovinske prakse u Kini i drugim zemljama širom sveta.

"Američki radnici su najbolji radnici na svetu i kada su podjednaki uslovi za konkurenciju, obećavam vam da će Amerika uvek pobediti", rekao je Obama.

Obama je potpisao naredbu o osnivanju Međuagencijskog centra za primenu trgovinskih propisa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će proširiti mogućnosti vlade za borbu protiv nepravične trgovinske prakse u Kini i drugim zemljama.

Ta nova služba će koordinisati aktivnosti na primeni propisa izmedju nekoliko američkih vladinih agencija.

Obama je okrivio Kinu za subvencionisanje domaćih kompanija i dozvoljavanje falsifikovanja i intelektualne piraterije.

Predsednik SAD je u najnovijem budžetskom predlogu zatražio od Kongresa milione dolara za osnivanje tog centra za primenu propisa i povećanje broja američkih inspektora u Kini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.