Obama: Vašington i Pariz zajedno da rešavaju probleme

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Vašington i Pariz zajedno da rešavaju probleme

Američki predsednik Barak Obama poručio je danas tokom sastanka sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom da Vašington i Pariz moraju zajednički da se suprotstave izazovima sa kojima se suočavaju u svetu. Barak Obama

- Više nacija trebalo bi da preuzme odgovornost, da pokažu liderstvo a to je ono što čine zajedno SAD i Francuska - izjavio je Obama nakon sastanka sa Olandom.

Obama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Oland su saopštili da su odnosi između SAD i Francuske “transformisani” tokom proteklih nekoliko godina i da predstavljaju model međunarodne saradnje.

Dvojica zvaničnika istakla su da postoji saradnja između njihovih država u mnogim pitanjima, a posebno kada je reč o borbi protiv terorizma, siromaštva u Africi kao i po pitanju iranskog nuklearnog programa.

Oland je rekao da zajedno sa američkim predsednikom radi na rešavanju bliskoistočne krize, uključujući situaciju u Siriji i razvoj događaja u Africi, preneo je AFP.

Obama je najavio da će u junu boraviti u Normandiji tokom obeležavanja 70 godina od iskrcavanja savezničkih snaga.

- Bio sam na ceremoniji obeležavanja 65 godina od iskrcavanja u Normandiji. Bilo je to nesvakidašnje iskustvo - izjavio je Obama.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.