Obama: Uvodimo nove sankcije Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Uvodimo nove sankcije Rusiji

Predsednik SAD Barak Obama najavio je u četvrtak uvođenje novih sankcija "ključnim sektorima" ruske ekonomije, pojedincima u Rusiji i jednoj ruskoj banci, kao odgovor na akcije Kremlja u Ukrajini.

"Rusija mora da shvati da će je dodatno zaoštravanje samo izolovati od međunarodne zajednice", kazao je Obama na kratkoj konferenciji za novinare u Beloj kući, posvećenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ukrajini.

Američki predsednik kazao je da je potpisao novu uredbu kojom se Vašingtonu omogućava da uvede sankcije za ključne sektore ruske ekonomije, ukoliko Moskva ne promeni ponašanje. On je upozorio da bi te mere mogle da imaju "ozbiljne posledice" po rusku ekonomiju.

* Teške reči u SB: Rusija je lopov, ali Krim nije vaš

* AFP: Nova era sukoba Rusije i Zapada

* Rusi uzvraćaju udarac: Sankcije za SAD

* Rusija Americi: Nemojte vi o moralu, a bombardovanje Srbije, rat u Iraku...

* ''Niko nema pravo da bez razloga pošalje trupe u drugu državu''... sem SAD

Kako je precizirano na sajtu američke vlade, SAD će uvesti nove sankcije za 20 pojedinaca u Rusiji, među kojima će biti državnih zvaničnika, ali i predstavnika drugih sektora.

Na listi onih kojima se uvode sankcije su viši ruski zvaničnici Aleksej Gromov, Sergej Ivanov i Sergej Nariškin, kao i biznismeni Genadij Timčenko, Arkadij i Boris Rotenberg, kao i predsednik ruske železnice Vladimir Jakunin, preneo je ruski RT.

Sankcije će biti uvedene i Ruskoj banci, za koju američki zvaničnici navode da je bliska Kremlju.

"Preduzimamo ove mere u okviru reagovanja na ono što je Rusija učinila na Krimu", rekao je Obama, dodavši i da će podrška SAD saveznicima u NATO ostati "neuzdrmana".

Američki predsednik kazao je da se "nastavlja diplomatija između SAD i Rusije" i da Moskva i dalje može da reši krizu sa vlastima u Kijevu "diplomatskim putem".
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ko je sve na Obaminom spisku sankcionisanih ruskih zvaničnika

Izvor: Blic, 20.Mar.2014

Predsednik SAD Barak Obama najavio je danas uvođenje novih sankcija "ključnim sektorima" ruske ekonomije, pojedincima u Rusiji i jednoj ruskoj banci, kao odgovor na akcije Kremlja u Ukrajini..."Rusija mora da shvati da će je dodatno zaoštravanje samo izolovati od medjunarodne zajednice", kazao je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.