Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2016, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Uništiti Islamsku državu moj prioritet

VAŠINGTON - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama je izjavio juče da je uništiti grupu Islamska država (ID) i dalje njegov “prioritet broj jedan”, naglasivši da oni nastavljaju da gube područja u Iraku, kao i Siriji.

Nastavljamo slabiti njihovo vodstvo, njihove finansijske mreže, njihovu infrastrukturu. Istjeraćemo ih i pobijediti” rekao je Obama na početku sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Bijeloj kući, gdje su se okupili najviši američki vojni zvaničnici.

Kao što smo vidjeli u Turskoj, kao i Belgiji, ID i dalje ima kapacitet da izvede opasne terorističke napade”, rekao je on.

Takođe je naglasio svoju spremnost da intenzivira aktivnosti koje vodi međunarodna koalicija.

Radimo na ubrzanju kampanje protiv ID. Radi se ne samo na vojnim operacijama, već i u pogledu diplomatije i informisanja”, rekao je Obama u prisustvu sekretara odbrane Aston Kartera, generala Džoeoa Dunfordoa, komandanta zajedničke komande i zvaničnika regionalnih komandi američke vojske, objavio je Le Figaro.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.