Obama: Ubrzavamo obuku Islamske države

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Ubrzavamo obuku Islamske države

09.07.2015. -

Predsednik SAD Barak Obama se izlanuo tokom brifinga, te je rekao da "SAD nameravaju da ubrzaju obuku snaga „Islamske države“.

„Uzimajući u obzir dodatne mere koje sam naložio prošlog meseca, ubrzavamo obuku snaga ’Islamske države‘, uključujući dobrovoljce iz sunitskih plemena u provinciji Anbar“, rekao je američki predsednik odgovarajući na pitanje o borbi sa terorizmom na Bliskom istoku.

Na sajtu Bele kuće kasnije se pojavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << stenogram govora Baraka Obame gde je pored reči ID u zagradi bila napisana reč (iračka). Na takav način, pres-služba je navela da američki predsednik nije imao u vidu nameru Vašingtona da obučava terorističke grupe, već da ubrza pripreme zvaničnih Oružanih snaga Iraka.






 
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.