Obama: Treba vremena, ali ID će na kraju biti poražena

Izvor: Studio B, 08.Jun.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Treba vremena, ali ID će na kraju biti poražena

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da je uveren da će ekstremisti Islamske države biti istisnuti iz Iraka i da će na kraju biti poraženi, ali da je za to potrebno vreme.

U Iraku i dalje postoje veliki problemi, rekao je Obama i poručio da će uspeh protiv ekstremista zavisiti od toga koliko će efikasna biti međunarodna koalicija koja podržava iračkog premijera Hajdera Abadija.

Obama je ovo izjavio tokom susreta sa iračkim premijerom na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << marginama samita G7 u Nemačkoj, prenele su agencije.

Predsednik SAD je naglasio da je "apsolutno uveren u uspeh" ako međunarodna koalicija bude podržala Abadija i ako Bagdad bude imao vladu koja predstavlja sve zajednice.

Abadi je, takođe, rekao da je uveren u pobedu i zahvalio se Obami i liderima G7 na podršci.

Samit G7 održava se u bavarskom superluksuznom dvorcu Elmau, pored varošice Klais nedaleko od Garmiš-Partenkirhena.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: ID će biti poražena, ali je potrebno vreme

Izvor: B92, 08.Jun.2015

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da je uveren da će ekstremisti ID biti istisnuti iz Iraka i da će na kraju biti poraženi, ali da je za to potrebno vreme...U Iraku i dalje postoje veliki problemi, rekao je Obama i poručio da će uspeh protiv ekstremista zavisiti od toga koliko će efikasna biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.