Obama: Trampova reakcija na koronavirus apsolutna haotična katastrofa

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2020, 10:32

Obama: Trampova reakcija na koronavirus apsolutna haotična katastrofa

Bivši predsednik SAD Barak Obama kritikovao je reakciju trenutnog predsednika Donalda Trampa na pandemiju koronavirusa, nazvavši je "apsolutnom haotičnom katastrofom".

"Ova borba je teška čak i sa najboljim vladama. Stav koji je prisutan u našoj vladi - šta ja imam od toga i koga briga za ostale - je apsolutna haotična katastrofa", naveo je Obama.

On je postupanje Trampove administracije tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pandemije ocenio u privatnom razgovoru sa 3.000 članova svoje administracije, prenosi Jahu njuz (Yahoo News).

"Borimo se sa trendovima sebičnosti, plemenstva, podeljenosti i pravljenja neprijatelja od drugih ljudi, to je postao snažan impuls u američkom životu. Vidimo to i na međunarodnom planu. To je deo razloga zašto je odgovor na ovu globalnu krizu bio toliko anemičan i neorganizovan", rekao je bivši predsednik SAD.

U SAD je od posledica koronavirusa preminulo više od 78.000 ljudi, a zaraženo je više od 1,3 miliona ljudi.

Obama je takođe rekao je odlukom Ministarstva pravde da odustane od krivičnog gonjenja Trampovog prvog savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina "osnovno razumevanje vladavine prava ugroženo".

Pozvao je svoje pristalice da u trci za predsednika SAD 3. novembra podrže demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Oglasio se Obama: Trampova reakcija je apsolutna haotična katarstofa

Izvor: B92, 10.Maj.2020

Bivši predsednik SAD Barak Obama kritikovao je reakciju predsednika Donalda Trampa na pandemiju koronavirusa, nazvavši je "apsolutnom haotičnom katastrofom"..."Ova borba je teška čak i sa najboljim vladama. Stav koji je prisutan u našoj vladi - šta ja imam od toga i koga briga za ostale - je apsolutna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.