Obama: Šta pokušavaju da sakriju? Na Rusiji je odgovornost da omogući istragu!

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Šta pokušavaju da sakriju? Na Rusiji je odgovornost da omogući istragu!

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je na Rusiji odgovornost da utiče na proruske snage da omoguće istragu pada aviona.

Međunarodni timovi su, kako je rekao, spremni da sprovedu istragu, ali proruske snage nastavljaju da blokiraju istragu i pristup mestu nesreće, preneo je Rojters.
“Moramo da obezbedimo da istina izađe na videlo” i da se zna ko je odgovoran za obaranje malezijskog aviona”, rekao je Obama i dodao da istražiteljima mora da se omogući >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << hitan i potpuni pristup mestu pada aviona.
“Rusija i predsednik Putin imaju direktnu odgovornost da utiču na separatiste da sarađuju sa istragom”, rekao je američki predsednik.
Akcije proruskih snaga na mestu nesreće navode da se postavi pitanje: “Šta pokušavaju da sakriju?”, rekao je Obama na konferenciji za štampu.
Američki predsednik je istakao da i dalje veruje da može da se pronađe diplomatsko rešenje krize u Ukrajini.
“Ako Rusija nastavi da podržava separatiste, onda će još više izolovati sebe”, upozorio je Obama i dodao da je sada vreme da se Rusija i Putin okrenu od strategije koju su dosad imali u Ukrajini.
Izvor: tanjug.rs
The post Obama: Šta pokušavaju da sakriju? Na Rusiji je odgovornost da omogući istragu! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Na Rusiji odgovornost da utiče

Izvor: Akter, 21.Jul.2014

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da je neophodno da se istražiteljima omogući pristup mestu pada aviona na istoku Ukrajine, a Rusiji je poručio da je na njoj odgovornost da utiče na proruske snage da omoguće istragu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.