Obama: Srebrenica jedan od najmračnijih događaja 20. veka

Izvor: Blic, 11.Jul.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Srebrenica jedan od najmračnijih događaja 20. veka

Predsednik SAD Barak Obama saopštio je danas da će ime Srebrenice uvek biti povezano sa najmračnijim događajima iz 20. veka.

Obama je dodao da SAD "odbacuju nastojanja da se iskrivljuju razmere ovog zločina, da se opravda motiv za zločin, da se okrive žrtve i da se negira nepobitna činjenica da je to bio genocid".

"Svi mi želimo nastavak procesa pomirenja i miran suživot građana BiH i Balkana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer će to značiti konačno odbacivanje zla koje je pokrenulo ratove i dovelo do genocida u Srebrenici", naveo je Obama.

U Memorijalnom centru u Potočarima kod Srebrenice danas je sahranjeno 520 identifikovanih žrtava, ubijenih u Srebrenici jula 1995. godine.

Povezane vesti: Bivši savetnik Unprofora: Izetbegović sprečio evakuaciju civila iz Srebrenice Završena komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici, porodice izviždale političare Helsinški odbor: Sankcionisati poricanje genocida u Srebrenici Glavni njujorški rabin: Srebrenica me podseća na holokaust Karadžić oslobođen optužbe za genocid van Srebrenice

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.