Obama: Putin da goni one koji su ubili Ruse

Izvor: B92, 22.Nov.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Putin da goni one koji su ubili Ruse

Američki predsednik Barak Obama poručio je da SAD i njihovi međunarodni partneri neće popustiti u borbi protiv Islamske države.

On je upozorio da svet neće prihvatiti napade ekstremista na civile u Parizu i drugde kao "novonastalo normalno stanje".

Završavajući svoj devetodnevni obilazak Turske i Azije, Obama je, takođe, pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da se pridruži koaliciji na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa SAD, podsetivši da je ID optužena za prošlomesečno obaranje ruskog putničkog aviona u kojem je ubijeno 224 ljudi, prenosi AP.

"On (Putin) mora da goni ljude koji su ubili ruske državljane", istakao je Obama, pre nego što je iz Malezije krenuo za Vašington.

Američki predsednik je posetio i Filipine i Tursku, gde se sa Putinom sastao na marginama međunarodnog samita.

Iako je Rusija pojačala svoje vazdušne udare u Siriji, Obama je primetio da je Moskva fokusirala svoju pažnju na umerene pobunjenike koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Insistirajući da nasilje u Siriji ne može da bude zaustavljeno sve dok je Asad na dužnosti, Obama je pozvao Rusiju na "strateško prilagođavanje" uz okončanje podrške sirijskom predsedniku.

Sa Obamom će se u utorak u Beloj kući sastati francuski predsednik Fransoa Oland, a kako je predviđeno, razgovaraće o tome kako ojačati međunarodnu koaliciju koja se bori protiv Islamske države.

Nakon toga, Oland će se otputovati u Rusiju gde će razgovarati sa Putinom, navodi američka agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.