Obama: Pružite Trampu šansu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Pružite Trampu šansu

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama na samitu zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) pozvao je juče svetske lidere da pruže šansu njegovom nasledniku Donaldu Trampu.

U obraćanju na skupu mladih Latinoamerikanaca u okviru samita, na kraju svog drugog mandata u Beloj kući, predsednik SAD je pozvao svet da bude strpljiv sa Trampom, prenela je francuska novinska agencija AFP.

Obama je odgovarajući na niz pitanja o Trampu i nedoumicama u vezi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njegovom politikom priznao "da su ljudi u Americi, budući da su SAD tako velika zemlja, posle svakih izbora nesigurni".

"Važno je da u svetu ne donose ishitrene zaključke već pruže novom predsedniku šansu", rekao je pomirljivo Obama koji je donedavno žestoko napadao kandidata Republikanaca, a hvalio Hilari Klinton i njeno "političko iskustvo".

Učešće na skupu APEK-a u Limi bilo je, kažu, poslednji veliki međunarodni događaj na kojem je učestvovao Barak Obama.

Čelnici Pentagona i američka obaveštajna zajednica preporučili su odlazećem predsedniku SAD da smeni direktora Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Majkla Rodžersa.

* Enigma i pretnje Trampove ere

* "Pobeda razarača: Ovo neće izaći na dobro!"

Preporuku su dali sekretar za odbranu Eš Karter i direktor Obaveštajnih službi Džejms Kleper, zbog navodnog susreta Rodžersa i novoizabranog predsednika SAD u Njujorku, bez odobrenja nadređenih, što je izazvalo zabrinutost.

Prema pisanju "Vašington posta", Rodžers je razmatran i kao novi direktor Obaveštajnih službi od strane tima novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa.

Obama je Rodžersa postavio na mesto direktora NSA 2014. godine sa ciljem da ispravi štetu nastalu posle curenja informacija o elektronskom špijunskom programu, koje je u javnost izneo bivši službenik te agencije Edvard Snouden.

Rodžers se nalazi na čelu NSA i Vojne sajber komande, a Eš Karter je nezadovoljan tom službom u borbi protiv Islamske države.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.