Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2015, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Policija previše naoružana, liči na okupatorske snage

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da opremljenost lokalne policije vojnom opremom može dati građanima utisak da policija "liči na okupatorske snage" i najavio da se takva oprema više neće dopremati lokalnim policijskim snagama.

Obama je istakao da takav izgled policije može da "otuđi i zaplaši" ljude i pošalje pogrešnu poruku zajednici koju policija treba da štiti, prenela je agencija AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Po nalogu predsednika SAD, državna i lokalna policija više neće dobijati raketne bacače, bajonete, oklopna vozila, naoružane letelice i vozila, kao ni municiju kalibra 50 ili većeg.

"Videli smo kako vojna oprema može ljudima dati osećaj da policija liči na okupatorsku snagu, umesto na snagu koja je deo zajednice koju štiti i kojoj služi", rekao je Obama.

Devet meseci ranije je američka javnost burno reagovala zbog toga što je policija tokom intervencije protiv demonstranata u Fergusonu, u saveznoj državi Misuri, koji su protestovali protiv nasilja policije nad Afroamerikancima, koristila oklopna vozila.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Policija liči na okupatorske snage

Izvor: RTS, 19.Maj.2015

Američki predsednik Barak Obama smatra da opremljenost lokalne policije vojnom opremom može dati građanima utisak da policija "liči na okupatorske snage". Najavljuje da se takva oprema više neće dopremati lokalnim policijskim snagama. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.