Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2016, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Odlučnija borba protiv oružanog nasilja u SAD

02.01.2016. -

Američki predsednik Barak Obama najavio je odlučnu borbu protiv oružanog nasilja u SAD tokom 2016. godine.

Na početku poslednje godine svog mandata u Beloj kući, Obama je izrazio žaljenje zbog malog napretka u proteklih sedam godina kada je reč o suzbijanju američke „epidemije“ oružja, prenosi Rojters.

„Moja novogodišnja odluka je da postignem što veći napredak u našem nedovršenom poslu. To je naročito tačno za jedan deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << tog nedovršenog posla, a to je naša epidemija oružanog nasilja“, rekao je Obama.

On je ponovio da je nezadovoljan zbog neusvajanja mera u Kongresu radi smanjenja oružanog nasilja.

„Širom Amerike oni koji su preživeli oružano nasilje i oni koji su izgubili dete, roditelja, supruga u takvom nasilju moraju da se prisećaju takvih teških godišnjica svaki dan, a Kongres još nije uradio ništa da spreči da se ono što se desilo njima ne desi i drugim porodicama“, rekao je Obama.

On je podsetio da je pre tri godine predložen zakon o proveri osoba koje poseduju oružje i da je ta mera imala podršku većine američke javnosti, uključujući i vlasnike oružja.

„Ali lobisti oružja mobilisali su se protiv toga. I Senat je blokirao zakon“, naveo je on i dodao da se od tada desetine hiljada Amerikanaca našlo na meti oružanog napada.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Obama želi riješiti epidemiju oružanog nasilja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jan.2016

Američki predsjednik Barak Obama razgovaraće 4. januara sa državnim tužiocem Loretom Linč o akcijama koje treba preduzeti u vezi sa kontrolom oružja...Obama je u nedjeljnom radio obraćanju naciji rekao da on dobija mnogo pisama roditelja, nastavnika i djece o "epidemiji oružanog nasilja" i da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.