Obama: Ne paničiti zbog novog gripa

Izvor: S media, 02.Sep.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Ne paničiti zbog novog gripa

Americki predsednik Barak Obama upozorio je gradjne da ne paniče nego da budu spremni za drugi talas epidemije novog gripa H1N1 koji se očekuje ove jeseni

Obama je kazao da postoji "stalni napredak" u razvoju sigurne i efikasne vakcine . "Očekujemo da će program vakcinisanja poceti uskoro. Taj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će program biti potpuno dobrovoljan, ali jako preporučljiv", rekao je Obama u izjavi za medije ispred Bele kuće, prenose agencije .

Na jesen obično dolazi drugi, veći talas virusa gripa, i vlada priprema mere kako bi odgovorila tom izazovu." Naši planovi i odluke temelje se na najboljim naučnim informacijama koje su dostupne, a kako se menja stanje mi cemo obaveštavati javnost, dodao je Obama, koji se u Beloj kući sastao s nadležnim ministrima i savetnicima i razgovarao o pripremama za epidemiju gripa u SAD.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.