Obama: Kijev krenuo da povrati red

Izvor: B92, 02.Maj.2014, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Kijev krenuo da povrati red

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da je eskalacija nasilja na istoku Ukrajine očigledan znak da tamošnje proruske snage nisu miroljubivi demonstranti.

Obama je podržao ukrajinsku vladu danas, kada je Kijev preduzeo svoju prvu veliku ofanzivu s ciljem da istera pobunjenike koji su zauzeli vladine zgrade na istoku zemlje, navodi AP.

Obama je rekao da je Kijev krenuo da "povrati red", prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je američka agencija.

Američki predsednik dao je izjavu na konferenciji za novinare zajedno sa svojom gošćom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Obama je rekao da se sa Merkelovom saglasio da će Rusiju dodatno koštati ukoliko ne umanji krizu u Ukrajini.

Ukrajinska vlada saopštila je da su danas mnogi pobunjenici poginuli i da je smrtno stradala i dvočlana posada ukrajinskog vojnog helikoptera koji je oboren.

Ruska vlada je saopštila da ukrajinska akcija znači kršenje dogovora čiji je cilj da se umiri kriza, preneo je AP.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.