Obama: Grcima bez evra još gore

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Grcima bez evra još gore

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama kaže da narod Grčke "treba da shvati da će njihove nedaće verovatno postati još veće ako izaberu da izađu iz zone evra".

"Mi shvatamo kolike je žrtve podneo grčki narod i evropski lideri shvataju neophodnost obezbeđivanja podrške ukoliko grčki narod izabere da ostane u evrozoni", rekao je Obama uoči izbora u toj zemlji 17. juna koji bi mogli da odluče da li će ta zemlja ostati u evrozoni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Obama je pozvao lidere evrozone da spreče da se dužnička kriza prenese na ostatak sveta.

On je ukazao da lideri evrozone "shvataju neophodnost hitnog delovanja" radi rešavanja problema krize u tom monetarnom bloku, s obzirom da, kako izgleda, pripremaju plan za spasavanje španskih banaka.

"Rešenja za te probleme su teška, ali postoje rešenja. Odluke koje treba doneti su teške, ali Evropa ima kapacitet za to...Što pre preduzmu mere i što odlučnija i konkretnija njihova akcija bude, to će brže ljudi i tržišta povratiti deo poverenja i troškovi će biti manji", rekao je Obama.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vašington,   Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Grcima bez evra još gore

Izvor: Akter, 08.Jun.2012

Američki predsednik Barak Obama kaže da narod Grčke "treba da shvati da će njihove nedaće verovatno postati još veće ako izaberu da izađu iz zone evra"

Nastavak na Akter...

Obama: Lideri evrozone shvataju neophodnost delovanja

Izvor: Blic, 09.Jun.2012, 11:05

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama je pozvao lidere evrozone da spreče da dužnička kriza iz tog monetarnog bloka bude prenese na ostatak sveta...Predsednik Obama je ukazao da lideri evrozone "shvataju neophodnost hitnog delovanja" radi rešavanja problema krize u tom monetarnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.