Obama 26. marta na samitu EU-SAD u Briselu

Izvor: Blic, 18.Jan.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama 26. marta na samitu EU-SAD u Briselu

Predsednik SAD Barak Obama učestvovaće 26. marta na samitu SAD-EU, saopštio je danas izvor EU.

Obama će se sastati s predsednicima Evropskog saveta i Evropske komisije, Hermanom van Rompejem i Žozeom Manuelom Barozom.

Samit će biti prilika da Obama ponovo dobije poverenje svojih evropskih partnera koje je ozbiljno narušeno pošto je objavljeno da su SAD špijunirale i evropske građane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i visoke zvaničnike.

Obama je danas naložio da se promeni način prikupljanja podataka o telefonskim razgovorima što će, kako je rekao, okončati program nadzora "kakav sada postoji".

Kako navodi agencija Frans pres, on je obećao da SAD više neće špijunirati lidere "prijateljskih zemalja".

Evropska komisija pozdravila je njegovu današnju odluku kao "korak u dobrom smeru", ali je dodala da su potrebna konkretna dela.

Samit EU-SAD biće prilika i da se razmotri dokle se došlo u pregovorima o formiranju zone slobodne trgovine ta dva ekonomska džina, koji su počeli jula prošle godine, a čija četvrta runda treba da bude marta u Briselu.

Obama će u Hagu učestvovati i na trećem samitu o nuklearnoj bezbednosti, 24. i 25. marta.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama u martu na samitu SAD- EU

Izvor: B92, 18.Jan.2014

Brisel -- Predsednik SAD Barak Obama učestvovaće 26. marta na samitu SAD-EU, saopštio je danas izvor EU...Obama će se sastati s predsednicima Evropskog saveta i Evropske komisije, Hermanom van Rompejem i Žozeom Manuelom Barozom...Samit će biti prilika da Obama ponovo dobije poverenje svojih evropskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.