Novogodišnje želje političara

Izvor: RTS, 31.Dec.2009, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnje želje političara

Naši političari nisu imuni na novogodišnje želje. Dok neki žele vaučer za putovanje oko sveta i više vremena za porodicu, što više dece, malo više para, dobru knjigu, drugi bi ispod jelke najviše voleli da nađu svog stranačkog lidera.

Novogodišnje želje političara često se ne razlikuju od želja običnih građana. Tako je američki predsednik Barak Obama od Deda Mraza tražio sportsku opremu, što je javnosti otkrila njegova supruga Mišel. Šta bi naši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << političari voleli da nađu ispod novogodišnje jelke.

Iluzija o Deda Mrazu koji nam donosi novogodišnji poklon nestaje još dok smo deca, ali nada da će nas najbliži ipak nečim iznenaditi ispod jelke uvek ostaje. Ni naši političari nisu imuni na novogodišnje želje.

"Vaučer za put oko sveta, postoje predeli koje bih želela da vidim. A sve čitajući knjigu u 1.000 mesta koje treba videti pre nego što umrete. Neko bi me stvarno obradovao sa takvima vaučerom, ali imajući u vidu realnost ne verujem da će se to desiti", rekla je Suzana Grubješić iz G17 plus.

Ivica Dačić iz SPS-a kaže da je u malo specificnoj situaciji jer mu je 1. januara rođendan, pa je to uvek pomešano sa drugim osećanjima dočeka Nove godine.

"Ono što mi svakako malo više treba je mira i provođenja vremena porodičnom krugu sa decom, ali sam siguran da mi to niko ne može pokloniti", rekao je Dačić.

Čedomir Jovanović iz LDP-a više daje poklone, nego što ih prima, a voleo bi da se ti odnosi promene.

"Ono što mi je najpotrebnije imam. To je ljubav u porodici, dobra knjiga i neki dobar CD, to je ono što me uvek čini radosnim", kaže Jovanović.

A neki bi ispod jelke najviše voleli da nađu svog stranačkog lidera.

"Ako to može da stane u paket, pošto je čovek izuzetno veliki, voleo bih da se sledeće godine Vojislav Šešelj vrati u Srbiju, ne samo zbog SRS nego pre svega zbog njegove porodice", rekao je Aleksandar Martinović iz SRS-a.

Čak i kada je reč o ličnim novogodišnjim željama, neki političari ne mogu, a da ne misle na posao.

"Privatno bih voleo da dobijem još jednog unuka pošto imam desetočlanu porodicu, a politički da Srbija uđe u EU, da se sledeće godine zaposli 500.000 ljudi u Srbiji", poželeo je Dragan Marković iz Jedinstvene Srbije.

Aleksandar Vučić iz SNS-a poželeo je da što više bude dece.

"Poželeo bih promene građanima Srbije, pošteniju i bolju vlast i dobro zdarvlje svima i malo više para", rekao je Vučić.

Deleći poklone u novogodišnjoj noći Deda Mraz treba da poseti više od 80 miliona kuća. Na kraju tek da podsetimo, po verovanju, samo deca koja su bila dobra tokom godine, dobijaju poklone. To pravilo moglo bi da važi i za političare.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.