Neslaganja o američkom špijuniranju

Izvor: B92, 02.Maj.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neslaganja o američkom špijuniranju

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel rekli su da i dalje rade na postizanju sporazuma o privatnosti i američkim špijunskim operacijama.

Američki predsednik Barak Obama i nemačka kancelarka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Angela Merkel izjavili su danas u Vašingtonu da njihove zemlje i dalje rade na postizanju sporazuma o privatnosti i američkim špijunskim operacijama.

Obama je, na konferenciji za novinare posle razgovora sa Angelom Merkel u Beloj kući rekao da dve zemlje "još nisu u potpunosti saglasne" o rešenju za spor vezan za aktivnosti američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) na teritoriji Nemačke.

Kompjuterski stručnjak i bivši saradnik Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvard Snouden objavio je dokumente o američkom praćenju građana Nemačke, pa čak i o prisluškivanju mobilnog telefona Angele Merkel, što je izazvalo tenzije u odnosima dve zemlje.

Obama je rekao da "ostaju neke praznine na kojima treba raditi", a Merkelova se saglasila da ostaju neka razmimoilaženja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.