Neplaniran događaj u UN: rukovali se Obama i Zarif

Izvor: Press, 29.Sep.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neplaniran događaj u UN: rukovali se Obama i Zarif

Američki predsednik Barak Obama i iranski ministar inostranih poslova Mohamed Džavad Zarif rukovali su se u Ujedinjenim nacijama (UN), mada to nije bio planirano, izjavio je danas visoki iranski zvaničnik.
       Britanska agencija dodaje da je reč o istorijskom događaju. "Nekako je to bilo slučajno i dogodilo se posle govora >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iranskog predsednika Hasana Rohanija juče u Generalnoj skupštini UN-a. Ništa nije bilo planirano, već se to samo desilo na nekoliko sekundi i oni su pozdravili jedan, drugog", rekao je neimenovani visoki irački zvaničnik u izjavi za agenciju Rojters. AP navodi da je to prvo rukovanje jednog američkog predsednika i visokog iranskog zvaničika od Islamske revolucije 1979. godine. Dve države od tada nemaju diplomatske odnose.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.