NOVI RASISTIČKI SKANDAL POTRESA AMERIKU: Poznati univerzitet pred tužbom za diskriminaciju belaca i azijata

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 08:50

NOVI RASISTIČKI SKANDAL POTRESA AMERIKU: Poznati univerzitet pred tužbom za diskriminaciju belaca i azijata

Istraga završena posle dve godine

Američka vlada saopštila je danas da univerzitet Jejl ilegalno diskriminiše bele i azijsko-američke podnosioce zahteva, a što je utvrđeno na osnovu dvogodišnje istrage Ministarstva pravosuđa.

Kako se navodi, ustanovljeno je da je univerzitet Ivi League prekršio zakon o građanskim pravima u procesu upisa na post diplomske studije, a univerzitet je upozoren da će protiv njega biti podneta tužba ukoliko ne ispravi taj propus.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako se navodi, programi, koje je podržao bivši predsednik Barak Obama, teže da pojačaju prijem manje zastupljenih manjina, naročito Hispanoamerikanaca i Afroamerikanaca. Univerzitet je demantovao nalaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.