NOV SUDAR TITANA: OBAMA Oslobodite Savčenkovu PUTIN: Ne mešajte se u rad ruskog suda

Izvor: Kurir, 17.Mar.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOV SUDAR TITANA: OBAMA Oslobodite Savčenkovu PUTIN: Ne mešajte se u rad ruskog suda

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je danas da je američki predsednik Barak Obama u telefonskom razgovoru tražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da oslobodi ukrajinskog pilota Nadeždu Savčenko.

Putin je odgovorio da je u pitanju sudski proces i da "mešanje u rad ruskih sudova nije dozvoljeno i nije moguće", ispričao je peskov, prenosi Tass.

Visoki zvaničnik Obamine administracije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je potvrdio da je američki predsednik, u telefonskom razgovoru sa Putinom, tražio oslobođenje Savčenkove.

Nadežda Savčenko je ukrajinski vojni pilot i borila se protiv snaga samoodbrane samoproglašenih Narodnih republika Donjecka i Luganska. Uhapšena je i sudi joj se u Rusiji zato što je ukrajinskoj vojsci dala koordinate za minobacacki napad u kojem su poginula dva ruska novinara i nekoliko civila.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Obama tražio od Putina da oslobodi Savčenko, Putin odbio

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016

MOSKVA - Portparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je danas da je američki predsjednik Barak Obama u telefonskom razgovoru tražio od ruskog predsjednika Vladimira Putina da oslobodi ukrajinskog pilota Nadeždu Savčenko.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.