Karter umesto Hejgela

Izvor: RTS, 02.Dec.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karter umesto Hejgela

Očekuje se da će američki predsednik Barak Obama imenovati bivšeg zvaničnika Pentagona Eštona Kartera za ministra odbrane SAD, javio je Si-En-En.

Ešton Karter, dosadašnji zamenik ministra odbrane, smatra se vodećim kandidatom za mesto prvog čoveka tog ministarstva, na kome će zameniti Čaka Hejgela, koji je podneo ostavku, preneo je Rojters.

Američki predsednik je prošle sedmice saopštio da je prihvatio ostavku Hejgela i najavio da će njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naslednik ubrzo biti imenovan.

Ostavka Hegela, prva je velika promena u Obaminom kabinetu od izbora za Senat sprovedenih pre tri sedmice u SAD, posle kojih je Republikanska stranka stekla većinu u oba doma Kongresa.

Prema neimenovanim zvaničnicima američke administracije, Obama je odlučio da zatraži od svog ministra odbrane da podnese ostavku posle niza sastanaka u protekle dve sedmice.

Isti zvaničnici opisali su Obaminu odluku da "skloni" Hejgela kao priznanje da pretnja Islamske države iziskuje drugačiju vrstu umeća od one koju je Hejgel primenjivao, navodi se u tekstu Njujork tajmsa.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Ešton Karter umesto Hejgela na funkciji ministra odbrane

Izvor: Blic, 02.Dec.2014

Očekuje se da će američki predsednik Barak Obama imenovati visokog zvaničnika Pentagona Eštona Kartera na mesto sekretara za odbranu SAD, izvestio je danas CNN...Karter, doskorašnji zamenik ministra odbrane, a sada podsekretar u Pentagonu, smatra se u obaveštenim krugovima vodećim kandidatom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.