KAMERONE, OSTANI Obama u aprilu u poseti Londonu zbog teme Bregzit

Izvor: Blic, 13.Mar.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAMERONE, OSTANI Obama u aprilu u poseti Londonu zbog teme "Bregzit"

Američki predsednik Barak Obama otputovaće sledećeg meseca u Veliku Britaniju u nameri da ubedi Britance da se na referendumu opredele za ostanak u Evropskoj uniji, prenosi list "Indipendent".

Poseta će se održati krajem aprila, oko dva meseca pre referenduma od 23. juna, tokom kojeg će britanski glasati o članstvu njihove zemlje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU.

List navodi da je još jedan razlog Obamine posete uspostavljanje boljih odnosa sa britnskim premijerom Dejvidom Kameronom.

Obama je u intervjuu za magazin "Atlantik" prošle nedelje optužio Kamerona i druge saveznike za nedostatke u bavljenju Libijom posle vladavine Moamera el Gadafija 2011. godine, navodeći da su britanskog premijera "ometali" drugi problemi.

Pročitajte joŠ:

Anketa agencije ComRes za Indipendent pokazuje da 35 odsto Britanaca više veruje britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, dok 34 odsto ispitanika veruje da gradonačelnik Londona Boris Džonson bolje zna šta je dobro za Veliku Britaniju.

Džonson, uticajni torijevac, saopštio je ranije da će se pridružiti kampanji za izalazak iz EU.

Prema zvaničnom programu američkog predsednika, on će najpe u aprilu otputovati u Nemačku, gde će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel i posetiti sajam tehnologije i tehnike u Hanoveru. To će biti prvi put da jedan američki predsednik posećuje ovaj sajam, ali peta zvanična poseta Baraka Obame Nemačkoj.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.