GODINAMA STE BILI SVETIONIK Barak Obama emotivnom porukom odao počast Angeli Merkel

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2021, 21:22

"GODINAMA STE BILI SVETIONIK" Barak Obama emotivnom porukom odao počast Angeli Merkel

Bivši američki predsednik Barak Obama pridružio se evropskim liderima u odavanju počasti odlazećoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, zahvalivši joj što je bila "sidro u brojnim olujama"

- Tako mnogo ljudi, devojaka i dečaka, muškaraca i žena, imalo je uzor u izazovnim vremenima - kazao je Obama i dodao da to zna zato što je bio jedan od njih, javio je AP.

U video poruci, prikazanoj na njenom zadnjem samitu EU, Obama je rekao: "Vaš voljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narod i celi svet duguju vam veliku zahvalnost jer ste toliko godina bili svetionik".

Bivši američki predsednik posebno je pohvalio njenu sposobnost da načela postavi iznad sebičnih interesa, aludirajući na njeno relativno liberalno držanje tokom velikog migrantskog talasa 2015.

Kancelarki je zahvalio na "odanosti univerzalnim vrednostima koje je usvojila kao devojčica u Istočnoj Nemačkoj".

"Danke", rekao je na kraju Obama.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"BILI STE SIDRO U BROJNIM OLUJAMA" Obama odao počast Angeli Merkel: Bili ste svetionik tolike godine

Izvor: Blic, 23.Okt.2021, 00:39

Bivši američki predsednik Barak Obama pridružio se evropskim liderima u odavanju počasti odlazećoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, zahvalivši joj što je bila "sidro u brojnim olujama".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.